tirsdag 20. juli 2021

Sommerferie 2021 - dag 2 - Fra Viksdalen til Solemdal

 

Trond og Snøball var oppe før oss andre i dag, og gikk tur bort til Vallestadfossen, en av de mest kjente fossene i Gaularvassdraget, som vi for så vidt hadde hørt lyden fra i hele natt. 


Morgenen og frokosten ble tilbrakt på Viksdalen camping. Amanda var ikke helt klar for å stå opp, men etter litt lirking og lokking, så fikk vi henne på beina, og vi kom os til slutt av sted videre.


Første stopp på dagens tur ble på Skei, på Circle K, der vi spiste litt "lunsj", helst i form av softis og kaffi, og litt mer fornuftig mat på noen av oss (ikke meg). Deretter gikk turen videre langs E39 mot nordligere trakter.


Da vi kom til Byrkjelo fant vi ut at vi kjørte rett fram i stedet for å ta over Utvikfjellet. Dermed ble det tur forbi Sandane og ferja Anda - Lote som dagens første ferje.


Det ble endel ferjer i dag, siden vi valgte å følge den "ytre" veien nordover mot Romsdalen. Neste ferje var mellom Folkestad og Volda, her ble det litt venting, siden forrige ferje akkurat gikk fra land da vi kom til Folkestad. Men det var faktisk den eneste ferja vi venta noe særlig på i dag.


I Ørsta tok vi en pause med litt brain-cooler, litt mat, og litt shopping, siden Amanda oppdaget at det var en "Godteland"-butikk på Amfi-senteret i Ørsta. 


Turen gikk videre nordover langs E39 til dagens tredje ferjetur, mellom Festøya og Solavågen. Vi synes det er veldig greit med ferjer, de gir en naturlig pause i kjøringen når en er på langkjøring.


Fra Solevågen gikk det fort videre til dagens fjerde og siste ferje, fra Vestnes til Molde. Etter mange timer i bilen syntes Snøball det var ganske topp å få komme ut på ferja og kikke på bølgene. Fra Molde er veien til dagens mål, Solemdalen, godt kjent. Nå har vi hatt en fin kveld sammen med Anne og familien, spist deilig middag og nydelig dessert, og ser frem til en god natts søvn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar