søndag 11. august 2019

Sommerferie 2019: En dag i sjokoladens navn i Brussel

Syvende dag i sommerferiens andre ferieuke.
Feriens sekstende dag.

💙

Her er vi nÃ¥: Brussel. 
Her har vi vært i dag: Brussel. 


Været: Sol, noe overskyet, ikke regn, rundt 20 grader.

💙

Hva vi har gjort i dag:
Vi startet dagen med å ta buss ned til sentrum av Brussel.
Vi er veldig fornøyd med hvor flinke vi er blitt
til å finne frem med offentlig transport rundt omkring.


Vel fremme i sentrum (det tok i følge Trond 33 minutter)
så kjøpte jeg dagsbilletter til buss/trikk/metro,
siden jeg hadde funnet ut at vi var et stykke unna "Bruxelles Midi",
der jeg trodde jeg måtte for å ordne plassbilletter videre,
og dermed ville vi trenge mer enn 3 turer til med buss/trikk/metro,
slik at dagsbillett kostet mindre enn mer enn 3 enkeltturer.


Vi gikk av ved "Central Station",
men fant ikke noe annet enn en metro-stasjon,
og en flott kirke, da,
som Trond tok flotte bilder av.
Derfor fant jeg altså ut at jeg måtte til "Bruxelles Midi".


Så spiste vi brunsj på "brød",
mens jeg forsøkte å finne veien til "Mannekin Pis" på Google Maps.
Mamma/bestemor gikk i stedet bort i kassa og spurte om veien,
det viste seg å være langt mer effektivt enn Google Maps.


Det var 750 meter å gå til "Mannekin Pis".
PÃ¥ veien passerte vi "Grand Place",
der nesten alle bygningene er rikt dekorert med gull og ornamenter,
til dyp kontrast fra byens bakside, som vi besøkte i går.


Fra "Grand Place" fulgte vi etter en guide med rød paraply,
siden vi regnet med at hans gruppe var på vei samme sted som oss.
(Google Maps var fortsatt vanskelig å forstå seg på).


Det medførte riktighet -
etter å ha passert et utall souvenirbutikker


og like mange sjokoladebutikker som gjerne også solgte vafler,
så kom vi frem til "Mannekin Pis".


Deretter gikk vi inn igjen den samme gata vi kom fra,
og fant et sjokolademuseum; "Choco Story".
Det måtte jo være 100 % midt i blinken for meg!


Det var litt for lite smaksprøver underveis,
og mamma/bestemor savnet mulighet for å sette seg nedpå,
men ellers en spennende og lærerik god times tid
hvor vi lærte mye om sjokolade,
både dyrkning, høsting, tilbereding, og historien til sjokoladen.


Pluss for elektronisk guide - det liker vi.


Og avslutning med smaksprøver,
og så demonstrasjon av hvordan en lager "Pralines",
det skal vi prøve, selv om Maia er skeptisk,
og vi allerede nå er uenige om hvilken temperatur sjokoladen optimalt sett skulle ha.


Rune fikk teste "ordentlige" VR-briller,
noe som helt tydelig ga mersmak,
og jentene fikk "snope" litt i gavebutikken.
Den sjokoladen lever nok ikke lenge.


Deretter gikk vi tilbake til torget, der vi fikk oss litt drikke,
og så spaserte vi til "Central Station",
og tenk, nå fant vi faktisk en jernbanestasjon.


Og ikke nok med det,
her fikk jeg ordnet plassbilletter helt frem til England,
med utrolig god hjelp fra en kjempesnill og flink
kar som søkte, registrerte og ordnet opp
så vi kommer oss frem til England om noen dager.


Rett utenfor "Central Station" fant vi busstopp
til bussen vi skulle ta tilbake til hotellet vårt,
så da endte vi rett og slett med å dra tilbake til hotellet.


Her har vi handlet litt snacks i resepsjonen,
slappet av litt på rommene våre,
før så å spise middag på hotellet.


NÃ¥ trener Amanda og Rune av seg middagen nede i "gymen",
mens vi andre sitter og samarbeider om bloggen.

I dag kom jeg på nett med datamaskinen,
ved hjelp av en svært flink og hjelpsom kar fra resepsjonen,
så nå blir det bilder både fra i dag og fra i går, tenker jeg.

Og i morgen bærer det videre på interrail,
det blir spennende!

Dagens "episode":
Etter å ha spasert "hele" veien til Mannekin Pis,
til dels med protester om at han ikke orket å gå mer,
tok Rune et blikk på statuen og sa:
"Har vi gått så langt bare for å se den lille der??"

Denne karen i sjokolade er altså mye større enn originalen...
Han var altså ikke så veldig imponert av den lille tissende gutten.

Vi har sett på tv:

- Total Dramarama (Barna har sett noen episoder av denne i kveld.)

Vi har spist:
Brunsj - På Brød like ved Central Station.
Flere av oss hadde belgisk vaffel med mye godt på,
det smakte fortreffelig, men var noe grisete,
med både krem, sjokolade, melis og banan på.


Middag - på hotellet (Courtyard by Marriot Brussel).
Hyggelig betjening, som villig anbefalte belgisk øl
og sjekket hva rettene bestod av når de ikke kunne svare barna.
Ikke av de billigste middagene, men godt var det!


💙💙💙

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar